PQR B.V.

Utrecht

PQR B.V.
100 Employees

Bij PQR houden ze zich bezig met slimme, innovatieve IT-oplossingen die rust brengen bij klanten. Bij PQR draaien diensten daarom niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die daarmee geholpen worden. 

Ter uitbreiding van hun team zijn ze op zoek naar versterking. Lees gauw verder en ontdek of jij die ‘rustmaker’ bent, waar dit bedrijf naar op zoek is!

PQR | over de organisatie

Over PQR

PQR bestaat sinds 1990 en is gevestigd in Utrecht Papendorp, het IT-hart van Nederland. Met 165 collega's is PQR dé cloud integrator van het land.

Voor klanten moet IT gewoon werken en daar zorgt PQR voor. Van advies naar implementatie tot en met het beheer. Ze creëren rust in de IT-omgeving, waardoor IT er ineens niet meer toe.

Bij PQR durven ze te dromen. Er is een duidelijke visie op de dag van morgen: ze geloven dat mensen in een snel veranderende wereld, beter presteren als ze zich in alle rust kunnen richten op wat voor hen belangrijk is.

Medewerkers zijn de drijvende kracht die deze missie uitdragen naar klanten. Samen zorgen ze er dagelijks voor dat mensen kunnen werken zoals ze willen, wanneer en waar ze willen.

Bevlogen, eigenzinnig, slim en trots zijn de kernwaarden van PQR. Deze vind je overal terug: in de visie, maar ook in de manier van werken en omgang met elkaar.

PQR | werken bij

Werken bij PQR

Ga je aan de slag bij PQR? Dan kies je voor open, informele en platte organisatie. Dat betekent korte lijnen en goede koffie. Je kunt rekenen op veel verantwoordelijkheid en de ruimte om constant het beste uit jezelf te halen.

Je wordt onderdeel van een ambitieus en specialistisch team, dat gelooft in samenwerken. Zo staan collega’s altijd voor je klaar om kennis te delen, samen te sparren en je up-to-date te houden.  

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning: gedurende het jaar organiseren ze verschillende borrels en feesten. Sinterklaas en Kerst, en de legendarische PQR Summer Party met DJ Bert moet je zeker meegemaakt hebben. Ook organiseren collega's zelf activiteiten, die variëren van wielrennen en hardlopen tot pokersessies en LAN-party's.

Naast een uitstekend salaris kun je rekenen op: goede opleidingsmogelijkheden, CYOD-regeling voor telefoon en laptop, 24 vakantiedagen en behoort een leaseauto tot de mogelijkheden. 

Daarom kies jij voor PQR! 

6 openstaande vacatures

PQR B.V., Utrecht

Zie jij een incident als een uitdaging en wil je deze zo snel en zo goed mogelijk oplossen? Zoek dan niet verder en word onderdeel van deze gave supportafdeling. Jij bent samen met je collega’s het centrale aanspreekpunt bij de IT-problemen van onze eindgebruikers.

 

Dit ga je doen

Binnen onze supportafdeling ben jij de Rustmaker voor zowel binnen als buiten de organisatie. Samen met je team ben je medeverantwoordelijk voor alle binnenkomende eerste- en tweedelijnsincidenten. Ook houd je je bezig met het oplossen van hardware- en softwareverstoringen bij eindgebruikers. Het is jouw taak om zo effectief en kwalitatief mogelijk de gebruiker te ondersteunen met een adequate oplossing. Daarnaast coördineer je het proces binnen de afdeling volgens de ITIL-methodiek. Het procesmatig vastleggen van contact momenten doe je in Autotask, waaruit de resultaten worden geregistreerd en teruggekoppeld. 

PQR B.V., Utrecht

Als Business Development Representative ga je bestaande en nieuwe klanten actief benaderen om hun uitdagingen boven tafel te krijgen, waarbij de focus primair zal liggen op het positioneren van business intelligence en data oplossingen. Je helpt deze bedrijven en organisaties helpen om de beste oplossing(en) te vinden op basis van hun (latente) behoeften en identificeert aanvullende kansen om de dienstverlening aan deze klanten verder te optimaliseren. Om dit goed te kunnen doen, zul je diepgaande kennis opdoen over het portfolio van PQR en onze key partners, zoals HPE en Microsoft, en de expertise opbouwen om deze kennis toe te passen in constant veranderende markt.

Daarnaast zul je je kennis verbreden over de nieuwste ontwikkelingen en technologieën als Cloud, Kunstmatige Intelligentie, Internet of Things en Everything as a Service. We vragen tevens of je meedenkt met collega’s en onze partner HPE in het uitdenken en vermarkten van nieuwe proposities.

De voortgang van je business development activiteiten en funnel hou je accuraat bij in Customer Relationship Management systeem (CRM) ten behoeve van rapportages en forecasts.


 • Je ziet een win-win-win: veel ervaring opdoen en jezelf in rap tempo ontwikkelen tot succesvolle accountmanager of meer IT-inhoudelijke rol als Projectmanager of Consultant en je verdient er ook nog lekker mee;
 • Je ziet het zitten om ervaring op te doen met bedrijven en organisaties in het segment Commercial;
 • Je krijgt er een kick van om samen te werken met vooraanstaande techbedrijven als Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Microsoft;
 • Je hebt affiniteit met technologie en begrijpt dat bedrijven steeds meer focus leggen op het vastleggen en gebruik van data in bedrijfsprocessen;
 • Je zet graag dat ene extra stapje voor het allerbeste eindresultaat;
 • Je vindt het gaaf om mee te denken over proposities;
 • Je vindt het fijn om ontvangen te worden in een organisatie met een open cultuur, waar nieuwe initiatieven aangemoedigd worden en je samen gaat werken met vakidioten die met bevlogenheid, eigenzinnigheid, slimheid en trots hun werk doen en rust maken in de IT van onze klanten.


PQR B.V., Utrecht

Je vertaalt de functionele wensen en eisen van de klant naar technische oplossingen. Het van A tot Z ontwerpen, configureren, implementeren, migreren en optimaliseren van hyperconverged omgevingen geeft je voldoening in je werk. Voor het opstellen van een technisch ontwerp, migratie plan of parameterdocumentatie zijn we bij jou ook bij het juiste adres. Het hoort er immers bij. Kortom, jij krijgt een grote verantwoordelijkheid in de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande oplossingen voor gerenommeerde klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vernieuwen en vervangen van de virtuele infrastructuur van front- en backend- omgevingen. Staat alles en heb je na de migratie alle opkomende problemen verholpen? Dan pak je ook een rol in de workshops en blijf je aanspreekpunt voor technische vragen.

PQR B.V., Utrecht

In de uitdagende rol van Senior Consultant/Solution Architect doe je niets liever dan onze klanten over de inzet van de nieuwste mogelijkheden te adviseren. Naast het geven van advies verzorg je inspiratiesessies en trainingen voor medewerkers, breng je de wensen van de klant in kaart: je weet de vertaalslag van klantwensen naar functionaliteit te maken. Binnen PQR krijg je de kans om aan uitdagende projecten te werken, want je bent de lead in het maken van designs en de documentatie van installatie en configuratie. Met je enorme drive voor nieuwe technologieën en alle nieuwe mogelijkheden die het Microsoft Azure-platform biedt, ben je dé aangewezen persoon om de klant te overtuigen met jouw enthousiasme en passie. Je zorgt ervoor dat adoptie door de eindgebruikers vlekkeloos verloopt.

Bij PQR geven we onze klanten de stip op de horizon en vanuit jouw expertise help je hen de juiste route uit te stippelen in de vorm van het opstellen van een Roadmap. In samenwerking met de klant maak je een planning voor de invoering van de nieuwe technologie, zorg je samen voor het managen van het proces en je stelt deelprojecten op die je koppelt aan de planning. Je neemt niet alleen de lead in grote public cloud-projecten bij onze klanten maar geeft ook workshops en trainingen aan medewerkers van de klant. Kortom: je bent volop bezig met het ontwerpen van en adviseren in public cloud-oplossingen op basis van Microsoft Azure en het digitaliseren van bedrijfsprocessen.

PQR B.V., Utrecht

Je gaat naar klanten om te praten over hun uitdagingen op het gebied van Workspace, je brengt de wensen van de klant in kaart en adviseert over de verschillende Workspace-oplossingen. Samen met de klant bepaal en bewaak je de roadmap om bijvoorbeeld van een traditionele werkplek naar een moderne werkplek te migreren. Ook in de presales-fase van projecten hebt jij een proactieve rol, zodat jouw projecten optimaal van start gaan en binnen budget blijven. Dit houdt in dat je de aanvragen van de klant categoriseert, meeschrijft aan het projectplan en de technische calculaties maakt. Tijdens het project ben je het eerste aanspreekpunt en sparringpartner voor de klant en je PQR-collega’s.Met jouw technische kennis lever jij niet alleen een belangrijke bijdrage aan het garanderen van de hoogste kwaliteit aan onze klanten, maar weet je jouw project binnen de PQR-organisatie te borgen. Hierbij kun je denken aan Marketing, Sales en een eventuele overdracht naar beheer. 

Naast je projectwerkzaamheden krijg je de mogelijkheid om tijd te besteden aan het schrijven van content zoals whitepapers en blogposts of het bezoeken van (internationale) evenementen. Kortom, als Lead Consultant bij PQR krijgt je de mogelijkheid om je expertise in zetten, te delen en verder te ontplooien. Klinkt dit je als muziek in de oren? Reageer dan direct en word onze nieuwe Rustmaker!

PQR B.V., Utrecht
 • Het vertalen van de functionele wensen en eisen naar technische oplossingen voor onze klanten;
 • Het ontwerpen, bouwen, implementeren en optimaliseren van Exchange (Online) omgevingen;
 • Het opstellen van een technisch ontwerp, parameterdocumentatie en overige technische documentatie;
 • Het oplossen van incidenten na migratie;
 • Het geven van workshops en trainingen aan klanten en/of collega’s;
 • Het aanspreekpunt worden tijdens lopende projecten;
 • Mogelijke opportunity’s spotten en deze aangrijpen.

Onze locatie

Papendorpseweg 91 , Utrecht
Adres
Papendorpseweg 91
Utrecht