De juiste mensen aannemen

Goed personeel vinden met &Work

De zoektocht naar nieuw talent kan ingewikkeld zijn. Je zit vol vragen maar wil dat het proces zo spoedig mogelijk verloopt. Je wil snel personeel vinden maar weet niet waar te beginnen. Met ons carrièreplatform willen we jou als werkgever zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom hebben we de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet — om je op weg te helpen.

b2b-recruit.header_image_alt

6 meestgestelde vragen voor werkgevers:

Deze periode, nu de markt meer begint te draaien naar een werkgeversmarkt, is bij uitstek een mooi moment om dat felbegeerde talent voor jouw bedrijf binnen te halen. Op dit moment leven we in een onwerkelijke situatie. Er zwerft een virus over de wereld waarvan we nog maar weinig weten. Dat brengt onzekerheden met zich mee: voor de oudere generatie met betrekking tot hun gezondheid, voor de jongere generatie met betrekking tot hun ouders, hun werksituatie & de toekomstige economie. En voor de werkgevers uit zich dit in zorgen over hun bedrijf. Radicaal korten in uitgaven lijkt in eerste instantie een logische keus en vaak wordt dan al gauw gedacht aan het korten op personeelskosten. Een begrijpelijke, maar niet altijd verstandige keus. Juist nú is het moment om te experimenteren, processen onder de loep te nemen en kijken waar de kansen - ook voor jouw bedrijf of sector - liggen. Wie heb je daarvoor nodig? Wees de concurrentie voor.
Personeel zoeken is vaak een tijdrovend, arbeidsintensief en duur traject. Van het opstellen van een functieprofiel tot het inplannen van sollicitatiegesprekken — het vraagt veel tijd en energie. Toch zijn er manieren om de zoektocht naar personeel gemakkelijker, sneller en goedkoper te maken. Door een samenwerkingen aan te gaan met &Work ontmoet je niet alleen snel geschikt talent, je krijgt ook inzicht in je werkgeversmerk, je doelgroep en hun behoeften. Met onze kennis en ons het netwerk en jouw unieke merk vind je personeel dat past bij je bedrijf, je cultuur, je missie & ambities.

Start nu je zoektocht naar geschikt personeel met &Work!
Juist in deze periode willen we het voor werkgevers eenvoudig maken om met behulp van nieuw talent, hun bedrijf een boost te geven. Tegelijkertijd begrijpen we dat dit ook voor uitgaven zorgt op een moment dat je de kosten laag wil houden. Inzetten op talent is een langetermijnstrategie en daarom bieden wij meer mogelijkheden aan zodat je ook nu kunt blijven groeien. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een intakegesprek aan om advies in te winnen!
Voor &Work geldt hetzelfde als voor menig ander bedrijf: dit is een periode die ons veel nieuwe inzichten heeft bezorgd. Het vinden van passend talent is dankzij onze enorme database, uitgebreide netwerk en bewezen, proactieve werkwijze ook in deze tijden geen probleem. Wij helpen je met het scherpstellen van profielschetsen, inrichten van processen en binnenhalen van jouw nieuwe werknemers.
Een goed inwerktraject (of onboardingtraject) is enorm belangrijk als je een nieuwe werknemer een vliegende start wil geven. En dit traject ziet er nu vanzelfsprekend anders uit dan je gewend was. Wat vaak voor een deel ‘natuurlijk’ plaatsvindt, zijn nu zaken geworden om over na te denken. Zoals: hoe zorg ik ervoor dat mijn nieuwe medewerker zich thuis voelt ook al zijn er geen fysieke contactmomenten, hoe zorg ik ervoor dat een nieuwe medewerker toch een beeld krijgt van de mensen met wie hij of zij samenwerkt, hoe houd ik de vinger aan de pols, hoe maak ik alle belangrijke informatie digitaal inzichtelijk & hoe kan ik subtiel aanvoelen of alles in orde is? Geen zorgen: er zijn genoeg bedrijven die het inwerktraject al jaren digitaal doorlopen. Door simpelweg wat extra aandacht aan dit proces te geven en wat nieuwe routines in te bouwen, zorg je er al snel voor dat een werknemer zich welkom voelt. Meer over weten? Lees het in ons blog over online onboarding.
Waar we tot voor kort als land voornamelijk fysieke sollicitatiegesprekken voerden, zullen de meeste gesprekken nu digitaal plaatsvinden. We hebben gemerkt dat dit zowel voor- als nadelen heeft. Het is prettig als je iemand echt kunt aankijken tijdens een belangrijk gesprek, maar aan de andere kant is het ijs dankzij de gekke situatie op deze manier wel snel gebroken. Bovendien is het voor beide partijen ook makkelijker interviews te plannen nu alles digitaal (en vanuit huis) plaatsvindt. Toch hulp nodig? Uiteraard kan jouw eigen contactpersoon bij &Work je hiermee helpen. Meer tips? Lees ze in ons blog over het online voeren van sollicitatiegesprekken.

Doe de gratis vacaturecheck

De juiste vacaturetekst

  • Spreekt de juiste doelgroep aan
  • Is goed vindbaar
  • Draagt bij aan een goede employer branding
Vacaturetekst check bij &Work
3 profiles sketch

Op zoek naar personeel?

&Work is het carrièreplatform met een nieuwe visie op recruitment. Wij kijken verder dan cv’s. We combineren ervaren talent scouts met data en digitale tools. Zodat je collega's vindt die passen bij jou, je bedrijf, je team & je ambities.

Inspiratie voor werkgevers

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

(+31) 020 - 530 0500 (NL) of (+32) 038 - 081 758 (BE)