Ventus

Rijswijk

Ventus

Ventus, opgericht in 1998, is een IT-detacheringsbureau dat klanten ondersteunt met het detacheren van IT-managers, IT-adviseurs, IT-specialisten en data specialisten. Meer weten? Lees snel verder!

Lees meer

Bedrijfsprofiel

Detachering Ventus.jpg

Over Ventus

Ventus detacheert mensen in de IT – echte professionals die het verschil maken in een bedrijf. Of het nou gaat om managers, consultants, specialisten, hoogopgeleiden, ervaren IT'ers of juist starters… Ventus zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek terecht komen. Hun IT- en data-professionals hebben o.a. expertise op het gebied van security, infrastructuur, testen, netwerken, data science, projectmanagement en business analyse. Ventus heeft deze IT-expertise onderverdeeld in vier werkmaatschappijen, elk met een eigen aandachtsgebied:

  • Ventus Information Management
  • Ventus IT Professionals
  • Ventus Test Professionals
  • Ventus Data Professionals

Deze vier werkmaatschappijen opereren zowel gezamenlijk als zelfstandig, afhankelijk van de situatie bij de klant. Ze werken zowel voor overheids- en non-profitorganisaties als voor het (inter)nationale bedrijfsleven.

Team Ventus.jpg

Werken bij Ventus

Ventus is uitgeroepen tot de top-10 IT-werkgever in Nederland. Ze bieden de beste secundaire arbeidsvoorwaarden aan en ongekende opleidingsmogelijkheden, waardoor jij kan werken aan je persoonlijke groei. Je ontvangt jaarlijks max. 8.000 euro opleidingsbudget en krijgt 10 studiedagen cadeau – en dat elk jaar weer! Verder kun je rekenen op een open en eerlijke werkcultuur, waar je gezien en gewaardeerd wordt.

Je inzet voor een nieuwe opdracht gaat áltijd in overleg met jou. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan bij KLM, Sligro, Rabobank, BMW en NS. Tijdens de opdracht begeleidt Ventus je waar nodig. Je werkt gemiddeld 12-18 maanden aan dezelfde opdracht en kunt daarna weer verder kijken naar een nieuwe passende uitdaging. Het fijne is dat je via Ventus één contactpersoon hebt die je volledig op de hoogte houdt van jouw situatie. Lijkt het je tof om regelmatig aan iets nieuws te werken? Dan is dit perfect voor jou!

Werken bij Ventus.jpg

Waar zit Ventus?

Ventus opereert in Nederland vanuit twee vestigingen. De noordelijke en oostelijke markt in Nederland wordt bediend vanuit de vestiging Heerenveen. De rest van de markt in Nederland en Europa wordt ondersteund vanuit de vestiging Rijswijk. Daarnaast hebben ze ook een vestiging in South Burlington (USA), waar ze klanten in de VS ondersteunen, en een vestiging in Gronau (Duitsland) voor hun Duitse klanten.