Bedrijfsprofiel

Medworq

Meer gezonde levensjaren is de winst! Wil jij hieraan bijdragen?

Medworq is een digitale zorgvernieuwer met een integrale visie op gezondheid, ICT en zorgfinanciën. Medworq biedt baanbrekende combinaties van data, kennis en communicatie, met als doel het realiseren van meer gezonde levensjaren. Ze doen dit voor de zorgaanbieder met aandacht voor de chronische patiënt. Zo streven ze ernaar om in 2022 met hun programma’s en diensten 100.000 gezonde levensjaren te hebben toegevoegd in Nederland. Verbinding staat centraal bij het bereiken van dit doel. Door samenwerkingen met experts op het gebied van zorg, innovatie en financiën vorm te geven, realiseren ze de juiste concepten & tools en wordt vooruitgang realiteit.

breaker

Over Medworq

Medworq biedt begeleiding bij en totaaloplossingen voor implementatie van medische zorgconcepten en populatiemanagement.
In het hele land wordt geëxperimenteerd met substitutie van zorg, vaak door middel van een populatiegerichte aanpak rondom een ziektebeeld. Inzicht geven in de daadwerkelijke effecten van samenwerkingsinitiatieven op de gezondheid van de populatie, de kwaliteit van zorg en de zorgkosten – triple aim – zijn vaak lastig, voornamelijk omdat de gegevensuitwisseling tussen partijen moeizaam verloopt. De bottleneck: het samenbrengen van de data van verschillende zorgverleners.

De afgelopen jaren heeft Medworq, samen met ziekenhuizen, medisch specialisten, apothekers, huisartsen en patiëntenverenigingen, veel tijd gestoken in het ontwikkelen van inhoudelijke zorgconcepten (bijvoorbeeld Gezonde Nieren, Gezonde Longen en Gezonde Botten).

Een zorgconcept is een regionaal samenwerkingsverband van eerste- en tweedelijns zorgverleners op het gebied van preventie en optimale opsporing, beslisondersteuning, behandeling en begeleiding van mensen met een (chronische) ziekte of een verhoogd risico hierop. In het hart bestaat een zorgconcept uit een zorginhoudelijk programma, waarin onderscheid wordt gemaakt tussen de modules FIND, GUIDE en HOME. Zorgverleners en patiënten worden binnen het zorgconcept door middel van data en applicaties ondersteunt en verbonden. Doordat Medworq in staat is om de effecten van die programma’s inzichtelijk te maken, worden inzichten en handvatten geboden om in een regio daadwerkelijke gezonde levensjaren toe te voegen.
Medworq werkt hiervoor nauw samen met partijen en bouwt aan een technische infrastructuur waarmee data vanuit huisarts, ziekenhuis en apotheek op een veilige manier bij elkaar gebracht kunnen worden, waarmee onderzoek naar substitutie effecten worden uitgevoerd en populatiemanagement daadwerkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Naast de zorgconcepten Gezonde Nieren, Gezonde Longen en Gezonde Botten, zijn de ziektebeelden artrose, atriumfibrilleren, diabetes en obesitas belangrijke onderwerpen op de ontwikkelagenda.

breaker

Werken bij Medworq

Het team

De organisatie bestaat uit een mix aan ambitieuze en slimme mensen die iedere dag met elkaar werken aan die oplossingen. Het team van Medworq bestaat uit 25 mensen, zowel parttime, fulltime als (deels) freelance. Het ICT-team bestaat uit een mix van junioren, mediors en seniors die gezamenlijk werken aan het ontwerpen, bouwen, testen, in productie brengen en supporten van applicaties en databases.

De ontwikkeling van de dienstverlening is bij ons echt een team-effort. Er is veel ruimte voor ideeën en initiatieven die de dienstverlening verbeteren. Naast het functioneren als team staat het ondersteunen van de individuele ontwikkeling hoog op de agenda. We leren en inspireren elkaar en hebben een coaching-programma. Er worden opleidingsprogramma’s op maat geboden.

De kernwaarden van Medworq zijn vernieuwend, vastberaden, intuïtief en gedreven.

breaker

Waar ligt Medworq?

Omdat Medworq vindt dat ook de werkomgeving inspirerend moet zijn, is het kantoor van Medworq gelegen in het centrum van Zeist, in het statige Kosmos pand. Goed te bereiken met zowel het OV als met de auto.


3 vacatures
Medworq, Zeist

Medworq is een digitale zorgvernieuwer. Wil je hier deel van worden? Ben je niet bang om uitdagingen aan te gaan...

Medworq, Zeist

Wil jij meewerken aan vernieuwende en interessante zorginnovatie? Bij Medworq hebben we dé manier gevonden om de zorgsector te verbeteren....

Medworq, Zeist

Meer gezonde levensjaren voor patiënten, solide samenwerking tussen zorgverleners en kwalitatief hoogwaardige zorg. Wil jij hier...

Kunnen we ergens mee helpen?

Neem contact op via (+31) 020 - 530 0500 (NL) of via (+32) 038 - 081 758 (BE)
Van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 18:00 uur.