BIConsult levert pragmatische oplossingen die opdrachtgevers in staat stellen de besturing en resultaten van hun organisatie te verbeteren.

Door samen met de klant managementinformatie (MI)-instrumenten in te richten die naadloos aansluiten bij de specifieke informatiebehoefte en besluitvormingsprocessen van hun organisatie, levert BIConsult een belangrijke bijdrage in het succes van organisaties.

De oplossingen van BIConsult verbeteren de resultaten van de organisatie van de klant rechtstreeks. De klant krijgt het inzicht dat nodig is om effectief en onderbouwd beslissingen te nemen. Om dit keer op keer waar te maken, werkt BIConsult uitsluitend met ervaren consultants, die zeer nauw samenwerken met de klant.

Over BIConsult

BIConsult is onderdeel van The Human Network. Al voor de oprichting van BIConsult was The Human Network actief op het gebied van Business Intelligence, via haar dochterondernemingen SuperConsult en XAPConsult. Uitgaand van het celdeling-principe besloot The Human Network tot de oprichting van een bedrijf dat zich geheel zou gaan toeleggen op BI. Op deze manier zag op 1 januari 2007 BIConsult het licht.

The Human Network geeft ruim 400 top-professionals binnen 16 gespecialiseerde bedrijven de ruimte om zich te ontwikkelen in hun vakgebied, terwijl ze de klanten ondersteunen bij specialistisch advies- en capaciteitsvraagstukken.

De diensten die BIConsult aanbiedt, zijn onder te verdelen in drie niches:

  • BI & Datawarehousing

BIConsult helpt klanten bij het vertalen van bedrijfsprocessen en bedrijfsstrategieën naar informatiebehoeften. Ze helpen de kloof te overbruggen tussen de enorme hoeveelheid beschikbare gegevens en beslissingsondersteunende informatie. BIConsult richt hiertoe pragmatische en flexibele Business Intelligence-instrumenten in: dashboards, planning- en rapportageomgevingen en datawarehouses. Hierbij is techniek altijd een hulpmiddel, nooit een doel.

  • BI Consultancy

Het leveren van excellente kwaliteit gaat niet vanzelf. BIConsult werkt daarom uitsluitend met specialisten die zichzelf al lange tijd bewijzen in hun vakgebied. De specialisten van BIConsult zijn werkzaam als business analist, architect, ETL/backend-ontwikkelaar en rapportageontwikkelaar. Alle specialisten zijn expert op het gebied van meerdere BI-technologiën: MS SQL Server, Informatica Powercenter, Business Objects, Cognos, Oracle (OBIEE/OWB), SAP BW, Qlikview en SAS.

  • BI Competency Center

Een goede organisatie van de managementinformatievoorziening zorgt ervoor dat kennis van de organisatie, haar processen en analyse samenkomt met kennis van ICT en BI. Hierbij is ICT meer dan het opleveren van de BI-producten, en begrijpt de organisatie echt hoe BI haar besluitvorming optimaal kan ondersteunen. Een goed ingericht Business Intelligence Competency Center (BICC) voorziet hierin, en zorgt dat BI aantoonbaar bijdraagt aan de realisatie van organisatiedoelstellingen.

BIConsult helpt organisaties hun BICC zodanig in te richten dat ze optimaal rendement uit BI-investeringen halen.

Klanten en projecten

Het begrijpen van businessprocessen is erg belangrijk binnen BI. Consultants bij BIConsult hebben relevante ervaring in verschillende sectoren opgedaan, bij onder meer de volgende klanten:

Werken bij BIConsult

Bij BIConsult geloven ze dat ondernemen een zaak is van alle medewerkers. BIConsult beloont, benadert en waardeert zijn medewerkers daarom als ondernemers. Het bedrijf hecht veel waarde aan de mens achter de medewerker en is persoonlijk betrokken. Mede hierdoor is een spirit van teamwork ontstaan. Medewerkers van BIConsult delen een passie voor het vakgebied en stralen ondernemerschap en betrokkenheid uit richting opdrachtgevers.

Vakbroeders

Bij BIConsult kom je in een kring van gelijksoortige specialisten terecht. Mensen die net als jij passie hebben voor Business Intelligence of informatiemanagement. Het voordeel van een directe en stabiele werkkring is dat je collega's ook een belangrijke vraagbaak voor je zijn, waaraan je jezelf kunt spiegelen. Uiteraard kun je ook indirecte collega's van andere bedrijven binnen The Human Network consulteren, of kennis met ze uitwisselen.

Ontwikkeling

Als werknemer van BIConsult ben je verbonden aan The Human Network. Het schaalvoordeel van The Human Network zorgt ervoor dat trainingen centraal en overkoepelend gefaciliteerd kunnen worden. Hierdoor kunnen cursussen en trainingen gedeeltelijk voor je worden bekostigd. Als specialist geldt dus dat je ontwikkeling niet volledig ten laste van jezelf valt. Op deze manier bevordert het bedrijf dat specialisten zich blijvend ontwikkelen in een richting die ze zelf kiezen.

Opdrachtpotentieel

Het netwerk van specialisten van The Human Network zorgt ervoor dat de dienstverlening zich uitstrekt over vele marktsectoren en heel divers is. Als BIConsult op zeker moment niet in een bepaalde marktsector actief is, is de kans groot dat een ander vennootschap dat wel is. Wanneer een collega van een zusterbedrijf bijvoorbeeld met procesmanagement bij een opdrachtgever bezig is, kunnen er zich bij die opdrachtgever ook BI-vraagstukken voordoen. Feitelijk is de hoeveelheid potentiële opdrachten zo veel groter dan alleen het directe werkveld van BIConsult. Dit betekent dat je veel minder kans hebt om langdurig niet ingezet te worden.

Ontspannen

De lat ligt hoog, maar de boog kan niet altijd gespannen staan. BIConsult is een organisatie met een professioneel karakter - maar ontspannen hoort daar ook bij. Ieder kwartaal is er op een afwisselende en goed bereikbare locatie in Nederland een bijeenkomst waar jij met je directe collega's bij aanwezig bent. Dit zijn informele bijeenkomsten met een sociaal karakter. Elke vrijdagmiddag vanaf 16:30u vindt op het kantoor in Utrecht een gezellige vrijdagmiddagborrel plaats. Dit is dé gelegenheid om bij te praten met je collega's en op je gemak het weekend in te gaan. BIConsult en The Human Network barsten daarnaast van de sportieve talenten: ze doen met regelmaat mee aan evenementen als wielerrondes en hardloopwedstrijden. De jaarlijkse Singelloop in Utrecht is daar een mooi voorbeeld van.

Waar zit BIConsult?

Het bezoekadres van BIConsult vind je aan de Orteliuslaan 855 in Utrecht. Via de A2 of A12 is het kantoor gemakkelijk te bereiken. Vlakbij het kantoor is een bushalte, dus reizen met het openbaar vervoer is ook een goede optie.

Onze locatie

Orteliuslaan 855, Utrecht
Adres
Orteliuslaan 855
Utrecht