ViNotion is specialist op het vlak van geautomatiseerde beeldanalyse door gebruik te maken van de innovatieve technieken machine learning en deep learning. ViNotion is 10 jaar geleden ontstaan als een "spin-off" van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Over ViNotion

Met machine learning en deep learning realiseert ViNotion software oplossingen waarmee mensen en verkeer met een camera automatisch en real-time gedetecteerd en geclassificeerd worden. ViNotion is in staat om verschillende objecten met behulp van voorbeeld foto’s of video in te leren en te modelleren. Met deze technieken en algoritmes bouwt ViNotion slimme observatiesystemen die zich met name richten op de volgende toepassingen:

  • Crowdmanagement en publieke veiligheid; met het label ViSense CrowdDynamics;
  • Automatische verkeersanalyse op snelwegen; met het label ViSense TrafficDynamics;
  • Mobiliteitsanalyses en consultancy; met het label ViSense MobilityDynamics;
  • Waterwegmanagement en analyses; met het label ViSense MaritimeDynamics.

De software oplossingen genereren data uit beeld waardoor sturing mogelijk wordt gemaakt. ViNotion kan hiermee inzichten verschaffen in de dynamiek van voetgangers, verkeer en schepen. Denk hierbij aan onder andere; aantallen, snelheid, verplaatsingspaden, gedrag, type voertuigen, GPS posities, dichtheid, congestie, etc.

Werken bij ViNotion

Smart vision, people counting, schepen detectie en automatische merk-en-model herkenning van auto's zijn maar een paar termen waar ViNotion zich mee wil associëren. ViNotion is gespecialiseerd in intelligente beeldinterpretatie in video's voor het herkennen van objecten, met toepassingen in passantentellingen en verkeer. De nadruk ligt hierbij op het toegankelijk en robuust maken van de videoanalyse, zodat het ook buiten het researchlab gebruikt kan worden. Dit vind je terug in de missie van ViNotion: Het ontwikkelen en vermarkten van high-tech innovaties met beeldanalyse technologie voor het creëren van waardevolle inzichten.

Waar zit ViNotion?

Het kantoor van ViNotion is gelocaliseerd aan de oostkant van Eindhoven. Met bushaltes op steenworpafstand is het bedrijf goed te bereiken met het openbaar vervoer en met je eigen auto. 

0 open jobs

Onze locatie

Daalakkersweg 2-58, Eindhoven
Adres
Daalakkersweg 2-58
Eindhoven