Solimas is dé ICT-dienstverlener van Nederland. Ze werken dagelijks aan het beheer van de ICT voor honderden klanten. En door hun lokale aanwezigheid kunnen ze dit op een persoonlijke en betrokken manier doen: big enough to handle, small enough to care. Meer weten? Lees dan verder!

solimas kantoor.jpg

Over Solimas

Bij Solimas zijn ze ervan overtuigd dat technologie mensen in staat stelt het maximale uit zichzelf te halen. Zonder de juiste tools en randvoorwaarden zijn talent en potentie niets. Daarom wordt het leven van ondernemers en werknemers van Solimas verrijkt met de nodige technologie, tools en kennis. Met als doel om ze zelfstandiger en gelukkiger te maken in wat ze doen.

Solimas heeft ambitieuze en concrete doelen gesteld: zij willen dé meest relevante ICT-dienstverlener worden en blijven. In 2023 is het hun doel om 100.000 tevreden gebruikers te bedienen. Hoe? Door de gebruikersbeleving centraal te maken zodat Solimas’ oplossingen voelen als een verlengstuk van de organisaties. Maar ook door verder te ontwikkelen, te innoveren en te leren. Doe jij met ze mee?

solimas vacatures.jpg

Werken bij Solimas

Je kunt rekenen op een prettige en informele werkomgeving: geen personeelsnummers, stropdassen en ingewikkelde hiërarchie, maar wel onderling respect, humor en de sfeer van een familie bedrijf. Als Solimasser ben je creatief, empathisch, je vraagt door, zoekt naar de beste oplossingen en zet altijd een extra stap. Klinkt goed? Verder bieden ze je:

 • Een passend salaris
 • Variabele beloning
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen d.m.v. training en coaching

solimas werken bij.jpg

Waar zit Solimas?

Je kunt Solimas vinden in Barneveld, Amsterdam, Den Haag en Den Bosch. 

5 openstaande vacatures

Solimas, Barneveld

Wat ga je doen?

Als stagiair HR bij Solimas krijg je te maken met alle aspecten van HR – zoals instroom, doorstroom en uitstroom. Daarnaast staan er leuke projecten op de planning waar je mee aan de slag kunt, zoals het opzetten van een onboardingprogramma, acties uit de RI&E en de harmonisatie van onze arbeidsvoorwaarden en alles wat daarbij komt kijken. Je werkt nauw samen met de HR Manager.

Solimas, Barneveld

Als ICT service engineer ondersteun je onze klanten en eindgebruikers van onze klanten bij 2e en 3e lijn vragen, incidenten en verzoeken tot wijzigingen. Denk aan het uitvoeren van complexere changes en incidenten, beheren van MS365 omgevingen, Azure, Windows Server, netwerken en firewalls etc.

Maar ook functionele ondersteuning op het gebied van connectiviteit, Exchange, Windows server, Microsoft 365 en Remote Desktop. Ook ben je verantwoordelijk voor de voortgang en afhandeling van changes, incidenten en projecten.

Je bent goed in staat om de impact van een case in te schatten en daar de juiste prioritering aan te koppelen. Daarnaast ondersteun je ook af en toe je collega’s op de 1e lijn indien dit nodig is.

Jouw rol is cruciaal voor onze dienstverlening want jij bent niet alleen het gezicht van Solimas maar ook eindverantwoordelijk voor onze gebruikerstevredenheid.

Solimas, Amsterdam

Wat ga je doen?

Als security officer heb jij een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van organisaties en help jij hen zich weerbaar te maken tegen security dreigingen aan de hand van 3 pijlers:

 • People: creëren van bewustwording bij medewerkers.
 • Process: implementeren en borgen van processen en procedures rondom informatiebeveiliging.
 • Technology: het nemen van de juiste technische maatregelen om informatiebeveiliging te borgen.

Wat doe je dan zoal?

 • Jij bent inhoudelijk het aanspreekpunt voor onze klant als het gaat om informatiebeveiliging en cybersecurity;
 • Pak je verschillende trajecten op bij diverse klanten als security officer en soortgelijke rollen;
 • Uitvoeren van nulmetingen, risicoanalyses, opstellen van een projectplan;
 • Adviseer je over de inrichting van de security omgeving;
 • Bewustwordingssessies geven aan medewerkers en het begeleiden van workshops en sessies met directies;
 • Haak je aan als inhoudelijk expert bij (pre-) salesgesprekken.


Solimas, 's-hertogenbosch

Wat ga je doen?

Als senior ICT-specialist ondersteun je jouw collega’s (2e lijn) en onze klanten bij complexe vragen, incidenten en verzoeken tot wijzigingen. Ook werk je zelfstandig aan diverse projecten zoals en ontwerp je netwerken en oplossingen voor onze klanten. Dat doe je zowel op ons kantoor in de Gruyterfabriek als op locatie bij onze klanten.

Zo voer je onderhoud en wijzigingen uit aan netwerken, servers en applicaties (grotendeels Microsoft georiënteerd) en onderhoud je zelfstandig het netwerk in ons datacenter (hardware, storage, networking, VMWare).

Vanuit jouw rol beheer je veel verschillende netwerken en daarom is het van belang dat je de basisprincipes van netwerken goed kent. De lagen van het OSI-model kun je dromen en je begrijpt als geen ander hoe switching en routing werkt.

Je treedt op als adviseur naar onze klanten bij vraagstukken over o.a. security en inrichting. Daarnaast beheer je onze hostingdiensten en help je je collega’s te groeien door regelmatig kennis met elkaar te delen. Jouw rol is cruciaal voor onze dienstverlening want jij bent niet alleen het gezicht van Solimas maar ook eindverantwoordelijk voor onze klanttevredenheid.

Solimas, 's-hertogenbosch

Wat ga je doen?

Als Servicedesk medewerker ondersteun je onze klanten en eindgebruikers van onze klanten bij 1e lijn vragen, incidenten en verzoeken tot wijzigingen. Dat doe je voor uiteenlopende klanten uit verschillende branches zoals Lidl en HTM.

Denk aan het uitvoeren van standard changes, nieuwe gebruikers aanmaken, password management, incident management, replicatieproblemen en ondersteuning in relatie tot thuiswerken (VPN). Maar ook functionele ondersteuning op het gebied van MS Office, Exchange, Microsoft 365, diverse browsers en pdf readers zoals bijvoorbeeld Acrobat reader.

Ook ben je verantwoordelijk voor de voortgang en afhandeling van serviceverzoeken en voor de installatie en configuratie van pc’s, laptops en tablets.

Je bent goed in staat om de impact van een case in te schatten en daar de juiste prioritering aan te koppelen.

Bij voldoende kennis heb je de mogelijkheid om door te groeien naar 2e lijn ondersteuning en behandel je ook complexere cases. Jouw rol is cruciaal voor onze dienstverlening want jij bent niet alleen het gezicht van Solimas maar ook eindverantwoordelijk voor onze gebruikerstevredenheid.