Bedrijfsprofiel

Picturae


Picturae ondersteunt al meer dan 15 jaar de erfgoedsector (archieven, musea, bibliotheken etc.) met het digitaliseren, beheren en presenteren van hun collecties. 

"Sharing ideas, enriching your cultural heritage."

Banner

breaker


Over Picturae


Van conceptontwikkeling en een verdienmodel tot het digitaliseren, bewaren, beheren en verrijken van collecties. Ze hebben het allemaal in huis. Niet alleen de techniek, maar ook in de vorm van hun inspirerende medewerkers, die graag met klanten meedenken. De klant staat bij Picturae dan ook altijd centraal.

Het begon bij Picturae ooit allemaal met een fotostudio. Sinds de start in 1998 is het bedrijf steeds groter geworden. In 2001 zijn ze begonnen met database ontwikkeling en vanaf 2005 zijn ze echt gaan groeien. Inmiddels zijn ze een groot en financieel gezond bedrijf in de erfgoedsector, wat vrij uniek is. Dit stelt hen in staat om met de nieuwste technieken te werken en veiligheid te kunnen garanderen bij de opslag van materialen. 

Picturae’s aanwezigheid in Europa
Nu ze met hun vestiging in Heiloo stevig verankerd zijn in het Nederlandse erfgoedveld, zullen ze stapsgewijs hun aanwezigheid in Europa gaan vergroten. In België kun je ze al in Brussel vinden. En vanaf mei 2012 is de vestiging in Parijs geopend. Deze buitenlandse vestigingen hebben het DNA van Picturae, maar het land bepaalt de cultuur. Zo spreken ze altijd de taal van hun klanten.

Internationale én nationale ambities
Ondanks deze internationale ambities, blijven ze altijd innoveren en investeren in de Nederlandse erfgoedsector. Zo kunnen ze voor gemeenten een complete 'cultuurportal' bieden, wat blijkt uit succesvolle projecten zoals Alle Friezen. Hun kracht zit in de niet-conventionele aanpak van het digitaliseren, de groei van de mensen, maar blijkt bovenal uit hun eerlijke en open houding met de klanten.

breaker


Klanten en projecten


Picturae heeft al vele grote klanten mogen helpen bij hun digitalisering. Zo ook het stadsarchief van Amsterdam en het Ministerie van Defensie; samenwerkingen om trots op te zijn.

klanten

breaker


Werken bij Picturae


Bij Picturae werken ruim 150 professionals, 150 gedreven mensen die allemaal een eigen bijdrage leveren aan het succes van Picturae.

Bij Picturae werk je in een inspirerende omgeving met creatieve collega's. Ze gebruiken de nieuwste foto- en scanapparatuur, maken de mooiste websites en hebben een zeer professionele hosting-omgeving. Picturae is koploper in haar vakgebied en werkt zeer klantgericht. Hoe lastiger de vraag van de opdrachtgever, hoe groter de uitdaging.

"Daadkrachtig, deskundig, creatief, betrouwbaar en betrokken."

Picturae biedt je een uitdagende functie binnen een jong team. Er heerst een informele, persoonlijke werksfeer. Verder bieden ze:

  • een marktconform salaris
  • 25 (+2 bonus) vakantiedagen
  • reiskostenvergoeding
  • premievrij pensioen
  • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
  • museumjaarkaart.


Bekijk de huidige vacatures van Picturae op Bonque.nl.

breaker


Waar zit Picturae?


De ruim 150 medewerkers van Picturae werken vanuit de verschillende kantoren in Heiloo, Amsterdam, Brussel en Parijs en op locatie in Engeland en de Verenigde Staten. Er zijn concrete plannen om de organisatie verder te internationaliseren.

Openstaande vacatures hebben ze op dit moment alleen voor de vestiging in Heiloo.

Locatie

 

          


0 vacatures

Kunnen we ergens mee helpen?

Neem contact op via (+31) 020 - 530 0500 (NL) of via (+32) 038 - 081 758 (BE)
Van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 18:00 uur.