Bedrijfsprofiel

d-basics


D-basics b.v. is een private organisatie die zich richt op het ontwikkelen van verspreiden van data-extractie software.

Banner

Over d-basics

Sinds de oprichting is het ontwikkelen van verspreiden van data extractie software de hoofdactiviteit geweest van d-basics b.v. Deze software importeert informatie uit een groot aantal databronnen, verwerkt deze informatie en maakt er vervolgens automatisch databestanden van in uiteenlopende bestandsformaten. Het merendeel van de klanten gebruikt de software van d-basics voor het delen van financiële informatie met financiële dienstverleners zoals banken, factormaatschappijen, kredietverzekeringsmaatschappijen, creditmanagers etc.

Sinds 2004 hebben meer dan 10.000 bedrijven gebruik gemaakt van de d-basics software en een groot aantal van deze ondernemingen maakt nog steeds actief gebruik van de software. Het merendeel van de bedrijven die gebruik maken van de d-basics data extractie software is gevestigd in één van de West-Europese landen en de helpdesk van d-basics biedt deze klanten ondersteuning in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Nederlands.

In 2015 is d-basics b.v. begonnen met de ontwikkeling van software die d-basics Creditline op termijn moet gaan vervangen. Deze nieuwe data extractie oplossing bestaat uit twee onderdelen: d-basics Collector en d-basics Portal. D-basics Collector is een ClickOnce applicatie die wordt geïnstalleerd binnen de omgeving van een klant en die zorg draagt voor het importeren, verwerken en versturen van financiële informatie. Gedurende dit proces wordt gebruik gemaakt van plugins en instellingen die worden gedistribueerd door d-basics Portal. Dit is een op Microsoft Azure gebaseerd online platform dat ook het klantenbeheersysteem bevat dat door de helpdesk van d-basics wordt gebruikt bij het ondersteunen van de gebruikers van d-basics Collector. Met d-basics Collector en d-basics Portal neemt de flexibiliteit, schaalbaarheid, performance, onderhoudsvriendelijkheid en gebruikersvriendelijkheid van de door d-basics geboden data extractie oplossing aanzienlijk toe.

Werken bij d-basics

Door het internationale gebruik en de uiteenlopende toepassingen van de software worden programmeurs en de helpdesk doorlopend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Bij d-basics werken ze in een plezierige (informele) werksfeer, zowel in teamverband als zelfstandig en je krijgt ten minste een marktconforme vergoeding.

Waar zit d-basics?

D-basics is gevestigd in Breda. Het kantoor ligt naast de A16 en vlakbij afrit Breda-Noord, dus met de auto ben je zo op je werk. Daarnaast ligt station Breda-Prinsenbeek op loopafstand.


0 vacatures

Kunnen we ergens mee helpen?

Neem contact op via (+31) 020 - 530 0500 (NL) of via (+32) 038 - 081 758 (BE)
Van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 18:00 uur.