Bedrijfsprofiel

Blue Heart Energy

Blue Heart Energy (BHE) is in 2016 opgericht door o.a. Teamwork Technology (TT) en ECN. Dit jonge bedrijf is opgezet door een zeer ervaren team in productontwikkeling en ondernemerschap met een focus op duurzame energie. Het doel van BHE is om met haar nieuwe technologie de energie transitie op gebied van warmte te versnellen. En daarmee in eerste instantie Nederland maar direct ook de wereld versneld gasloos te koelen en te verwarmen.

Over Blue Heart Energy

BHE zet thermoakoestiek in om het technologische gat in de warmtetransitie in de huidige warmtepomp technologie te dichten. BHE kan hiermee de eerste commercieel betaalbare warmtepompen met een technologie, die klaar is voor de toekomst, worden.

Werken bij Blue Heart Energy

Het team van BHE wordt op dit moment opgebouwd. Het grootste deel van het ontwikkelteam is nu nog ingehuurd of komt uit de oprichtende bedrijven. Dit gaat vanaf 2019 veranderen. Komende 3 jaar zal een team worden opgezet met bezetting op de volgende functies: productie, ontwikkeling, logistiek, (technische)sales, marketing en ondersteuning. Het team is een mix van ervaring en jong enthousiasme.

Het eerste product waar BHE met haar partners aan werkt is een warmtepomp met 1-1,5kW thermische output. BHE levert haar technologie als een product aan warmtepomp fabrikanten.

De ontwikkeling van de BHE warmtepomp is een multidisciplinaire uitdaging met mechanische, materiaalkundige, elektrotechnische, thermodynamische en ICT aspecten.

Waar zit Blue Heart Energy?

Blue Heart Energy is gevestigd in Alkmaar. Het kantoor is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.


0 vacatures

Kunnen we ergens mee helpen?

Neem contact op via (+31) 020 - 530 0500 (NL) of via (+32) 038 - 081 758 (BE)
Van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 18:00 uur.